Tak for plaster

For 4 år siden fik Rikke Hartmann-Bossen og hendes familie en slem forskrækkelse, da de blev overfaldet af hvepse i deres sommerhus på Møn.

10. august 2013, 19:17
Rikke Hartmann-Bossen med familie er glade for det nye plaster.

Deres datter på 8 år, fik 55 hvepsestik og begge forældre, der også blev stukket mange gange, besvimede på vej til hospitalet med hende.

En dansk opfindelse til behandling af bi- og hvepsestik vil nu nedsætte deres frygt for endnu hvepseangreb. Det drejer sig om et plaster indeholdende en sukkermembran, der ved hjælp af osmose, trækker giften ud af huden og herved nedsætter både smerte og hævelse. Plastret hedder Bee-Patch.

- Det er jo en genial tanke at pakke en sukkerknald ind i et plaster. Man kan have den med i tasken, på ferie, i haven og sommerhus, uden at den smuldre og tiltrækker andre hvepse, fortæller Rikke.

Plastret fås på Apoteket og mange dagligvarebutikker

- Mærkeligt at jeg ikke er stødt på det før, det er jo ret genkendeligt, gult med to sorte striber, ligesom hvepsen, fortsætter Rikke.

- Hvis der er nogen familie i Danmark der har fortjent at få dette plaster, så må det helt sikkert være familien Hartmann-Bossen, fortæller opfinderen af plasteret Martin Wenckens i en pressemeddelelse. Han besøgte familien på deres sommerferie og overrakte to kasser plaster, til de næste mange år.

Her i slutningen af juli og et godt stykke ind i september vil hvepsene igen plage landet. Og vi skal være forsigtige når vi færdes ude i naturen. Hvepsene er overalt og kan i denne periode være ret så nærgående. Bliver man stukket, fugter man stikstedet med en dråbe vand, eller spyt, sætter plastret på og lader det sidde en time. Sukkeret i plastret vil effektivt trække giften ud og nedsætte både hævelse og smerte.

Plastret bliver ikke kun solgt herhjemme. Det er lykkedes for Bee-Patch at etablere salg i Europa og prøvesalg i USA.

- Vi er kommet så langt i eksporten, at vi blandt andet har indgået en fast kontrakt med et firma i Holland, der står for salg og markedsføring i hele Benelux, udtaler Martin Wenckens, direktør for Bee-Patch.

Bee-Patch har sponseret plaster til samtlige førstehjælpstasker på danske fodboldskoler og til flere sportsarrangementer for unge mennesker.

- Plastret er fast inventar i alle sportstaskerne hos danske U21-fodboldspillere om sommeren, fortæller Christian Bordinggaard.

En smart opfindelse, der kan bruges af både børn og voksne, når uheldet er ude.