Elever stillede spørgsmål til kandidater

Unge fra Det ny Havredal mødte i valgkampen otte politikere, der blev spurgt om alt mellem himmel og jord

16. juni 2015, 05:55
Der blev stillet spørgsmål om alt fra dyremishandling til skat, da der var vælgermøde i Havredal Foto: Britta Kristiansen

UNGE Vil I være med til at sætte straffen op for dyremishandling? Vil I sænke skatten eller sætte skatten op? Vil I gøre noget for, at unge, der vil ind på Det Ny Havredal ikke skal igennem sagsarbejde på mellem til halvandet år, før de kommer ind?

Det var nogle af de spørgsmål, der blev stillet, da Det Ny Havredal og Landsbyrådet i den forgangne uge havde arrangeret vælgermøde i Havredal Forsamlingshus.

Poul Erik Clausen - til daglig forstander på Det Ny Havredal - var ordstyrer på mødet, der havde deltagelse af otte politikere fra otte partier.

Det første overordnede spørgsmål og tema var: Hvordan vil I arbejde for, at unge med særlige behov for uddannelse?

Det næste spørgsmål og tema var: Hvordan vil I hjælpe landbrugserhvervet ud af krisen?

Og endelig det tredje overordnede spørgsmål og tema som var: Vil I hjælpe landdistrikterne? Og hvordan?

De otte folketings-kandidater på mødet var: Karin Gaardsted (A). Kai O. Andersen (SF). Knud Gaarn Larsen (KD). Leif Dohn (Enhedsl.). Jørn Tranberg Pedersen (Altern.). Kristian Pihl Lorentzen (V). Jette Philipsen (C). Og Preben Andersen (DF).

Morten, der er elev fra Det Ny Havredal spurgte, om det virkelig kan være rigtigt, at man som han skal bruge halvandet år med sagsbehandling, før det kunne godkendes, at han kom ind på Det Ny Havredal?

En anden Morten spurgte om, hvorvidt politikerne også skal gå ned i løn, når andre også skal?

Camilla ville vide, om det er fair, at hun skal betale 6-8.000 kroner om året på medicin.

Ismail ville vide, om politikerne vil sætte promille-grænsen for spirituskørsel ned til 0,2.

Mathias ville vide, om kandidaterne ville gå ind for hårdere straffe for dyremishandling.

Og det var blot nogle af de mange spørgsmål, som de unge havde til kandidaterne. Og man kunne tydeligt høre, at de havde foreberedt sig godt på at møde politikerne, så man kunne få stillet en masse gode spørgsmål.