Skolerne i Havredal tager skraldet!

Danmarks Naturfredningsforening har de sidste mange år arrangeret en landsdækkende kampagne, hvor de be´r private, børnehaver, skoler og uddannelses institutioner samle affald ind langs veje

06. maj 2013, 13:21
Morten og Christoffer fra Havredal gl. Skole med deres fangst.

- Det er uhyggelig meget, når man nu synes, Danmark er sådan et pænt, velorganiseret samfund, siger Pia B. Jakobsen, uddannelsesleder på Havredal gl. Skole.

Igen i år deltog eleverne fra Havredal gl. Skole i indsamlingen.

To timers indsamling

På 2 timer samlede 19 elever og personale 121 kg affald - heraf 350 dåser!

- Det er tydeligt, at det særligt er langs de veje, hvor der er meget trafik, at der er meget affald. Det er alt fra cigaretpakker, slik- og bagerpapir og dåser til gulvtæpper og såmænd en barnestol, der er sat af i vejkanten. Man kan undre sig over, hvorfor sidstnævnte type affald sættes af i naturen, få km fra den lokale genbrugsstation, når man nu har gjort sig den ulejlighed at putte det i bilen og tage det med hjemmefra, fortæller Pia.

Særligt de mange dåser er et kæmpeproblem for landbruget. Når foderet finsnittes, registreres jern men ikke aluminium. Derfor kan de efterladte dåser havne som fine strimler i dyrenes foder og være til stor gene for dyrene, der i yderste konsekvens kan fåødelagt maven og dø af det, fortæller Pia.