Ilskov - Danmarks første landsby med egen smartphone app!

Kom til indvielse af Danmarks første lokalhistoriske landsby app og bliv klogere på en landsby med mere end 100 år på bagen

03. september 2014, 14:35
På Naturens Dag søndag den 14. september indvier Hernings borgmester, Lars Krarup, Danmarks første landsby med egen smartphone app! Her ses en mølle fra 1909

OPLEVELSE Lyden af Ilskov er en lokalhistorisk oplevelse i og omkring Ilskov. Projektet er etableret som et samarbejde mellem Herning Orienteringsklub og Ilskov Kontaktråd.

På Naturens Dag søndag den 14. september indvier Hernings borgmester, Lars Krarup, projektet og du er inviteret!

Ilskov har efterhånden eksisteret i mere end 100 år, og byen gemmer på adskillige interessante historier. På turen Lyden af Ilskov kan du opleve Ilskovs historie helt tæt på og høre om naturen i området.

Du bevæger dig rundt til de forskellige lokaliteter og hører hvert sted en bid af Ilskovs mere end 100-årige historie beskrevet af de mennesker, der var tæt på historien og dramatiseret af skuespillere. Din smartphone (iPhone eller Android) skal udstyres med den særlige app Lyden af Ilskov og denne app holder så øje med, hvor du er, og afspiller automatisk de små dramatiserede skuespil på præcist de steder hvor historierne udspillede sig. Hør bl.a. om opdyrkningen af heden, 2. verdenskrigs påvirkning i området og telefoniens udvikling.

Turen egner sig til både løb, gang eller cykel og man kan sagtens medbringe klapvogne og lignende. Tag turen alene eller i grupper.

Medbring din smartphone (iPhone eller Android) som du på forhånd har installeret appen Lyden af Ilskov på (søg efter Ilskov i din app store).

Vi vil være behjælpelig med instruktion og teknisk hjælp, hvis du måtte have behov. Vi mødes i skolegården ved Ilskov skole, fortæller Kim Hyldgaard, på vegne af kontaktrådet i Ilskov, i en pressemeddelelse.