Fornuftig Champions League-lodtrækning for FCM

Viborg HK, der jo som bekendt blev tildelt et Wild-card, skal igennem en kvalifikationsweekend. Her spiller tre hold alle mod alle om en plads

29. juni 2013, 09:36

Modstanderene i kvalpuljen er Tvis Holstebro , Baia Mare og et endnu ikke fundet hold. Hvis/når Viborg har vundet denne pulje kommer man i gruppespil med de forsvarende mestre fra Gyor i Ungarn, Thuringer og Hypo Niederösterreich.

 

Tilfreds FCM

Det var en rimelig tilfreds FC Midtjylland-direktør, Torben Kølbæk, som fredag aften på EHF's kontor i Wien, overværede lodtrækningen til den kommende sæsons Champions League-puljespil. Hvis seks kampe skal afvikles i oktober - november.

FC Midtjylland er som dansk mester eneste danske klub, der er kvalificeret direkte til puljespillet.

Her kom man op af hatten sammen med montenegrinske Boducnost Podgorica, polske Lublin og så en vinder fra en af september måneds kvalifikationsrunder. Efter alt at dømme FTC Budapest - i gamle dage bedre kendt som Ferencvaros Boducnost er en gammel kending, som Ikast/FCM har mødt adskillige gange og som er berygtet for hjemmebanen med 5.000 dedikerede balkanisere.

Podgorica-klubben blev mestre i 2012, og trænes nu af Bojana Popovic, som i den kommende sæson får tilgang af Randers-topscoreren Camilla Dalby.

Lublin fra 3. seedningslag, som tidligere var sponseret af industrimagnaten Montex, har man mødt tre gange tidligere i både City Cup og CL - alle gange med dansk videredetagelse til følge. Men der er tale om polsk kvindehåndbolds flagskib, så nogen walk over bliver det ikke.

FTC Budapest er i kvalgruppe med ukendte Erdi Sport - ligeledes fra Ungarn, LK Zug fra Schweiz og HC Lokomotiva Zagreb i Croatiens hovedstad. Der vil være en kæmpe overraskelse, hvis det ikke bliver FTC FCM-pigerne møder. Og det vil i øvrigt være første gang de to europæiske storklubber tørner sammen i en Europa Cup-kamp. De to hold har kun krydset klinger en enkelt gang - og det var ved EM for klubhold i Skopje i 2002. Her slog Ikast-Bording ungarerne ud i semifinalen, og det må man jo håbe gentager sig, når holdene mødes to gange til efteråret.

De to bedste hold fra puljen hår videre til mainround, hvor de otte bedste mødes i to puljer efter nytår.