Sådan sikrer du dit hjem i sommerferien

Ni ud af ti danskere bekymrer sig for indbrud i hjemmet i en eller anden grad.

25. juni 2013, 00:26
Man kan sikre sit hjem, inden ferierejsen.

Heldigvis kan man nemt gøre det sværere for indbrudstyven at komme ind, når familien er på sommerferie. Mens danskerne tager ud i sommerlandet for at slappe af, har indbrudstyve ofte travlt i de halvtomme villakvarterer. Måske derfor svarer ni ud af ti danskere over 18 år i en ny undersøgelse, at de i en eller anden grad bekymrer sig om indbrud. Undersøgelsen er gennemført af Analyse Danmark på vegne af ABUS, der producerer forsikringsgodkendte låse, alarmer og udstyr til videoovervågning.

Ekstra låse er populære

 I fire ud af ti hjem har danskerne valgt at sikre sig mod ubudne gæster med ekstra sikkerheds-foranstaltninger.

Nemme løsninger vinder frem

- Mange tænker, at det er nemt at sikre sig mekanisk med låse, mens det er mere besværligt at sætte elektronisk udstyr op. Begge dele er dog vigtigt, og i de senere år er der kommet flere nye smarte løsninger, så man nemt selv kan installere overvågning i hjemmet uden hjælp fra professionelle, forklarer adm. direktør i ABUS, Kim Møller-Nielsen i en pressemeddelelse.

Forebyg indbrud

I anledning af den nært forestående sommerferie har ABUS i samarbejde med Forsikring og Pension formuleret en række råd, der kan gøre det mere besværligt for indbrudstyve at trænge ind i ferieforladte hjem: Sørg for at have gode låse - ikke bare i hoveddøren, men i alle døre, alle vinduer bør have et eller flere solide beslag, der holder vinduet lukket, yderdøre skal helst have to låse, hvor den ene kun kan åbnes med nøgle - også indefra, sensorer, der tænder for det udendørs lys, kan afskrække indbrudstyve, lydalarmer får ofte tyven til at opgive indbruddet, få huset til at se ud, som om du er hjemme og lås haveredskaber inde.