Oplev en kampdag på Borgvold

Den fascinerende historie om fæstningen på Borgvold vækkes til live lørdag den 29. juni i anledning af årets Snapsting - Viborg Hærvejsfestival.

26. juni 2013, 00:21
Oplev en kampdag på Borgvold.

Det i dag fredelige voldsted ved Viborg-søerne bliver lørdag den 29. juni til en kampplads. Vi skruer tiden tilbage til år 1313, hvor kong Erik Menved opførte fæstningen Borgvold for at "knægte jydernes stivsind." Nu skal borgen generobres. Ganske vist er borgen for længst væk, men voldanlægget hæver sig endnu højt over søerne. Dagens mange aktiviteter på pladsen mellem borgbanken og Nørresø giver publikum mulighed for at komme tæt på det historiske drama. - Folk kender kun borgen som et fredeligt anlæg, men nu løftes en flig af historien for at fortælle, at der engang udspillede sig en blodig magtdemonstration, siger museumschef Henning Ringgaard Lauridsen, Viborg Museum i en pressemeddelelse.

Prøv en rustning

Man kan møde borgens besætning og prøve deres våben og udrustning. Det er også muligt at snakke med en middelalderarkæolog om tidens hjelme. Dramatisk bliver det, når en stor kastemaskine, også kaldet en blide, skal skyde kålhoveder ud over Nørresø. Derudover skal middelalderkrigerne træne og derefter kæmpe mand mod mand. Dagens aktiviteter og kamphandlinger udføres af folk fra Viborg Museum, Foreningen De fem Halder, Manu Propria, Spøttrup Borgs drabanter og Bispens Skytter. Blider og kanoner leveres af Medieval Artillery Society.