Tre gange Erik på spil i Viborg

Tag på en tidsrejse og træd 1000 år tilbage - oplev Viborgs storhedstid som kongehyldningsby.

26. juni 2013, 00:56
Gennem sommeren kan man opleve kongehyldningsspillet i Viborg.

Mød Erik Plovpenning, Erik Menved og Erik af Pommeren. Snart vil den historiske bydel i Viborg summe af aktivitet, når snapsting / Hærvejsfestival 2013 sætter i gang. Samtidig vil årets kongehyldningsspil skyde i gang i samme område og være med til at bringe fortiden ind i nutiden på humoristisk vis.

Skuespillere fra Jep Skald og Dramaskolen fortolker Danmarkshistorien på en anderledes sjov måde, så både store og små får indsigt i fortiden. Henning Pedersen har skrevet åres spil. Det er syvende gang Henning er forfatter til kongehyldningsspillene, som i øvrigt finder sted for syvende gang. Som instruktør styrer Britt Delmar Morville de efterhånden garvede skuespillere, men også nye skuespils spirer gennem stykket om tre gange Erik.

 Denne gang er det nemlig Erik Plovpenning, Erik Menved og Erik af Pommeren, som er under kærlig behandling i en fri fortolkning af deres liv og levned.

- Hele ideen med kongehyldningsspillene er at lave et alternativ til de mere traditionelle guidede byvandringer. Vi har en række byvandringer med forskellige temaer, og en af disse muligheder er den humoristiske historiske mulighed, som kongehyldningsspillet jo er, fortæller turistchef Charlotte Kastbjerg i en pressemeddelelse.

Omgivelserne ved Viborg Domkirke, Kongehyldningsmonumentet og Gråbrødre Kloster er med til at danne ramme for det historiske spil.

Kongehyldningsspillene opføres ti gange i løbet af sommeren.