Nu kan du tage en taxi fra Karup med 800 km/t

Jutland Jets starter taxi-flyvning med otte personers jetfly. Ud over taxa-flyvning er målet at skabe flere midtjyske arbejdspladser.

17. april 2013, 10:01
Nu kan du tage en taxi fra Karup med 800 km/t

De seneste par år har trafikken til og fra Karup Lufthavn været begrænset til fire daglige indenrigsflyvninger til København, men nu er der godt nyt til især de erhvervsrejsende. Jutland Jets tilbyder afgange efter din egen tidsplan til Danmark, Europa, Mellemøsten - eller hvor du ønsker at flyve hen.

Jutland Jets har et fly af mærket Citation Ultra 560 med base i Karup Lufthavn, og flere er på vej. Dette fly er et af de mest populære business-jetfly. Fleksibilitet og komfort er uden sammenligning med rutefly, og hvis blot fire passagerer rejser sammen vil selskabet også prismæssigt være et godt alternativ til ruteflyvning på business class.

- Selv om Jutland Jets endnu er et nyt navn, så er idéen langt fra ny. Det fortæller selskabets stifter og direktør, Christian Olsen fra Viborg, og fortsætter: Jeg har gået med idéen i mange år, men da Cimber Sterling fik problemer og senere stoppede flyvningen, var mange erhvervsdrivende nærmest i panik, og det kostede samtidig arbejdspladser i Karup.

Startvanskeligheder

Det er bestemt ikke enkelt at få de nødvendige tilladelser, så der skulle gå to år, inden Trafikstyrelsen endelig ringede og bekræftede, at Jutland Jets kunne begynde at flyve med kunder.

Christian Olsen mener at noget af det bedste ved at være iværksætter er at skabe arbejdspladser. Og Jutland Jets skaber selv arbejdspladser til foreløbig ni personer, men håbet er at det vil brede sig som ringe i vandet.

Glæde i Lufthavnen

Hos Karup Lufthavn tager lufthavnschef Erik Jakobsen imod Jutland Jets med åbne arme, og siger at vi er glade for, at de kan være med til at styrke Karup Lufthavns tilbud til egnen. Det er et spændende tiltag, hvor man kan leje sit eget fly og selv bestemme, hvornår og hvornår man vil flyve. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste for at servicere Jutland Jets, så de får en god start herude og forhåbentlig får succes og kan skabe endnu flere arbejdspladser i Midtjylland," siger Erik Jakobsen.

- De første kunder fløj med Jutland Jets allerede 3. april. Flere ture til både arbejde og fornøjelse er allerede under planlægning.

Jutland Jets fejrer opstarten ved en reception i Karup Lufthavn torsdag 18. april.