Foto: Pressefoto
Orla Østerby

Vi skal investere i dansk økologi

16. maj 2017, 08:04
Af Orla Østerby. MF for Konservative Folkeparti

LÆSERBREV Dansk økologi fylder mere og mere i danskernes hverdag. Derfor deltog jeg i ICROFS 20 års jubilæum for økologisk forskning for vi skal støtte op om erhvervet. Det Konservative Folkeparti afsatte sidste år 10 millioner kroner målrettet til den økologiske forskning i Danmark. Og vi vil fortsat kæmpe for at dansk økologisk forskning, så vi kan imødekomme danskernes behov og få et grønnere miljø.

Danskerne er et af de lande i EU, der bruger flest penge på økologi, og det økologiske forbrug stiger år for år, viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Det viser tydeligt, at borgerne gerne vil dansk økologi. Og derfor er det også vigtigt, at vi lytter til erhvervet og skaber de rette rammevilkår. Her er økologisk forskning et tema, som går igen og igen. Det understøtter anbefalingerne fra det økologiske erhvervsteam også, som blandt andet påpeger, at der er behov for, at økologien løbende udvikler sig.

Det Konservative Folkeparti kæmper for et grønnere Danmark. Derfor ønsker vi også, at der skal være gode vilkår om økologisk forskning. For vi må ikke lade udviklingen i stå, når danskerne gerne vil købe økologiske varer fra de mange lokale landmænd. Det er tiden ikke til. Tværtimod skal vi gribe de mulighederne, som forskningen giver så vi kan gøre økologien bedre, billigere og grønnere.

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Politik

Tvangsforflyttelse

Region Midts angrebsplan, vil skubbe til den tvangsforflyttelse, der...

DF har listen klar til byråds- og regionsvalg

Dansk Folkeparti i Viborg Kommune har nu listen klar med kandidaterne...

De beskidte vejskiltes land

Danmark har generalt et godt ry, hvor der tages hensyn til natur og...

Udvikling i landområderne

Den 21. juni havde kroejer og byrådsmedlem Gregers Laigaard sat...