Vagtskifte hos Røde Kors

Vagtskifte hos Røde Kors

Røde Kors butikken på Industrivej i Karup skiftede pr. 1. april daglig leder. Lissy Boll Mikkelsen overlod, efter 20 gode år, nøglerne til Anette Hansen. Lissy Boll Mikkelsen fortæller, at hun for 20 år siden, som 50-årig, startede som daglig leder af Røde Kors butikken. Et job hun varetog ved siden af lærerjobbet på Karup Skole. Den gang havde Røde Kors til huse i den gamle købmandsforretning på Herningvej 2 i Karup. Da Rema for seks år siden flyttede fra Østergade og byggede ny forretning på Herningvej, blev købmandsforretningen jævnet med jorden, og Røde Kors flyttede til den nuværende adresse.

19. April 2013, 10:01
Af Knud Gaarn-Larsen,

Røde Kors gør en forskel

Lissy Boll Mikkelsen ved med sikkerhed, at Røde Kors butikken i Karup gør en forskel. Overskuddet fra butikken gør gavn ude i den store verden. Men også lokalt gør Røde Kors en forskel, for børn med særlige behov eller børn, som bare trænger til en ferie, kan komme på en betalt sommerlejr. Lissy Boll Mikkelsen glæder sig til mere tid sammen med børnebørnene, men hun slipper ikke helt det frivillige arbejde, da hun fortsat vil være i butikken torsdage eftermiddage.

Fornyelse i butikken

Anette Hansen fortæller, at hun glæder sig meget til lederjobbet, som hun ikke er helt ukendt med, da hun allerede har været frivillig i butikken i tre måneder. Hun har planer om ændringer i butikken. Senere på måneden bliver den delt op i forskellige afdelinger, for eksempel kommer der en herreafdeling, hvor alt til mændene samles.

Frivillige søges

Afdelingen har 32 frivillige, ulønnet ansatte, hvoraf kun en er mand. Anette Hansen vi meget gerne have ansat flere mænd, men også unge mennesker, der kan hjælpe med at stable en ungeafdeling på benene.

Samfundet har fokus på genbrug.

Anette Hansen går bestemt ikke ind for ressourcespild og har altid selv købt genbrugsvarer. Hun mener, at det er blevet mere og mere "inn" med blandt andet genbrugstøj. Trods finanskrisen får butikken mange lækre ting ind.

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Detail

DagliBrugsen i Frederiks truet af ny dagligvarebutik

Diges har søgt Viborg byråd om mulighed for at opføre boliger og...

Julehandlen ser ud til at overgå sidste år

Dansk Erhverv forventer, at danskernes juleindkøb betyder øget...

Vi vil handle lokalt

Midtjyder vil overvejende bruge lokale butikker, når der skal handles...