Det er blandt andet fritgående Black Angus-køer som disse fra USA, der rammer kølediskene i Karup

REMA 1000 på Herningvej introducerer nu en ny serie af oksekød

Uruguayansk kødkvæg i Karup

09. Juli 2014, 12:55
 

DETAIL REMA 1000 på Herningvej introducerer nu en ny serie af oksekød med kød, der ellers kun findes på landets bedste steakhouses. Kødet stammer fra Uruguay og USA to lande som er kendt for at producere noget af det bedste oksekød i verden.

Gennem længere tid har REMA 1000 arbejdet på at finde de helt rigtige råvarer til kædens nye serie af oksekød i topkvalitet kaldet SUPREME. Undervejs har discountkæden skelet til det kød, som nogle af landets bedste steakhouses har på menuen, og nu er det lykkedes at finde de rigtige råvarer og den optimale emballage for sikre holdbarhed og udseende på det lækre oksekød.

- Kødet i vores nye SUPREME-serie stammer fra udvalgte dyr i absolut topkvalitet. Det understøttes meget godt af, at de to nye råvarer også er på menukortet hos nogle af de mest succes- og prestigefulde steakhouses i Danmark, siger købmand Dennis Lind Pedersen fra REMA 1000 på Herningvej i Karup.

Kødkvæg i verdensklasse

For at finde kød af den højeste kvalitet har REMA 1000 været en tur i Uruguay og USA, hvor køer modsat det meste af Europa alene opdrættes med det formål at få kød af topkvalitet.

Fra Uruguay er det fritgående kødkvæg af racerne Angus og Hereford, som er født og opvokset på de store åbne græssletter. Landets milde klima betyder, at dyrene kan gå ude året rundt. Fra USA er det fritgående Black Angus, som er født på de store åbne sletter i Nebraska, og som er berømt for at lave noget af det bedste oksekød i verden. Her går dyrene også ude hele året rundt.

Kombinationen af kødkvæg og dyrenes levevilkår betyder, at de opnår en god fedtmarmorering, som giver kødet en fremragende smag. Alt kødet i SUPREME-serien modnes til sidst i minimum 28 dage for at sikre optimal mørhed.

- Jeg er meget stolt over at kunne præsentere noget af det bedste oksekød, der findes i dagligvarehandlen. Hvis man, som jeg, ynder at grille og elsker smagen af en god steak, så vil man virkelig sætte pris på dette kød. Det fås simpelthen ikke bedre. Og så endda til en pris, hvor de fleste kan være med, siger købmand Dennis Lind Pedersen.

Studenterbøffer og mindre madspild

REMA 1000 introducerer samtidig en nytænkning inden for kødkategorien, nemlig cuttings. Det er afskær og endestykker fra de store udskæringer, eksempelvis når den sidste bøf af fileten vejer under 200 gram. De vil indgå i cuttings som ukurante stykker, men til en rigtig god pris og med mindre madspild til følge. Cuttings kan anvendes til grillspyd, gullasch, fondue eller som luksus-studenterbøffer.

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Detail

DagliBrugsen i Frederiks truet af ny dagligvarebutik

Diges har søgt Viborg byråd om mulighed for at opføre boliger og...

Julehandlen ser ud til at overgå sidste år

Dansk Erhverv forventer, at danskernes juleindkøb betyder øget...

Vi vil handle lokalt

Midtjyder vil overvejende bruge lokale butikker, når der skal handles...