Der er drøn over Kølvrå og i øjeblikket også over, hvad der kan stå i den lokale rundkørsel. foto privat

Om placering af et Draken fly

Læserbrev Vi har med interesse læst tidligere Draken pilot Palle Dønvangs læserbrev i Ugeavisen Karup, hvori han ytrer kritik af et forslag til en alternativ placering af det Draken fly, der normalt er placeret ved Flyvestation Karups hovedvagt. Vi tilslutter os Palle Dønvangs argumenter om, at den nyrenoverede Draken skal genplaceres ved hovedvagten, som et symbol på og en historisk hyldest til de mange tusinde mennesker, der havde deres daglige virke omkring Draken flyet under Den kolde Krig.

03. August 2017, 09:30
Af Jakob Bødskov og Per Bødskov
 

Vi er af den overbevisning, at Draken flyet tilhører Flyvestation Karup, men at Draken flyets form og drønet også tilhører Kølvrå og Karup, hvor flyet i mange årtier var en stor del af byernes identitet.

Hvor mange har ikke kigget op, når en Draken eller flere kom lavt over byen, for derefter at dreje om på siden og afsløre sin deltavingede form. En form som var så futuristisk, at man altid kiggede en ekstra gang.

Vi har i det sidste stykke tid arbejdet på et forslag til en udsmykning og en ide for rundkørslen på rute 12 gennem Karup ved Hessellundvej.

Vi har taget udgangspunkt i Jørn Birkeholms plakat Der er drøn over Kølvrå, fra 1981, som viser en Draken, der med drøn i, boltrer sig på himlen.

Skulpturen symboliserer Karup og Kølvrås historie, og viser to Draken over landskabet, inden de drejer ind til landing, som vi har set dem gøre så mange gange.

Skulpturen tænkes udformet af to patinerede jernplader, der hver viser sin udskårne Draken i et let drej over lokalområdet. En lethed som også afspejles i dynamikken mellem de to plader, som står med afstand, men stadig med en tyngde, som fastslår områdets historie og nuværende betydning.

For der er stadig noget i luften.

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Debat

Om placering af et Draken fly

Læserbrev Vi har med interesse læst tidligere Draken pilot Palle...

Affaldssvinsk adfærd

Ølkrus efterlades på jorden til landets festivaler med forventingen...

Godt nyt til Midtjyllands Lufthavn.

Læserbrev af Kristian Pihl Lorentzen: Hvor der er vilje, er der vej

Historieløst at sætte Draken op i rundkørsel

Hvor er det trist at se ellers fornuftige mennesker arbejde for, at...

Skal ulven have frit spil?

Jeg forstår godt de mange borgere, der er generelt bekymret for...