Foto: Pressefoto
Den rette isolering af huset er noget, der for alvor kan ses på energiforbruget

Isolering er guld værd

En optimal varmekilde gør meget for varmeregningen det gør en god isolering også

31. Januar 2017, 08:15
Af IA-praktikant,

BESPARELSER "Det, der er sparet, er tjent." Det ordsprog er stadig særdeles relevant og aktuelt, navnlig når det gælder opvarmning af boligen.

Derfor har flere og flere af os gennem de senere år valgt den varmekilde, der er billigst mulig tilslutning til fjernvarme, jordvarmeanlæg eller varmepumper, eksempelvis og mange har sparet godt på udgiften til varmt vand og opvarmning af huset på den konto.

Men mange kunne stadig skrue ned for varmeregningen uden at skulle fryse om fødderne. Rigtig mange af os passer nemlig for dårligt på den varme, vi får. De danske boliger mangler isolering, og i dag er dårlig isolering årsagen til det største varmespild, vi har.

Der er tre kilder til varmetabet: Vinduer, tag og ydervægge/gulv. Gevinsten ved udskiftning til energiglas afhænger af, hvad du har i dag men du kan beregne den på Glarmesterlaugets hjemmeside, hvor der er en energiberegner.

Efterisolering af tag er ofte en af de store gevinster, og har man en tagkonstruktion, der giver fri adgang til loftrummet, er det endda en nem opgave at gå i gang med.

Isolering af vægge rummer også en stor gevinst men den kan være dyr at foretage, hvis hele huset skal have en tur. Ofte vil det være en god ide at begynde med en termografisk fotografering af huset, så man kan se, hvor tabet af varme er størst. Så kan man målrette indsatsen til kuldebroer og andre dårligt isolerede steder og sikre, at man får mest mulig gevinst for pengene.

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Stort fremmøde til indvielse af nyt arkiv og 40 års jubilæum

Indvielsen af Lokalhistorisk Arkivs nye lokaler på biblioteket og mit...

Flere alvorlige ulykker under høstarbejdet

Ulykker, hvor landmænd eller medarbejdere kommer i klemme, eller på...

En god dag på heden

Velbesøgt event i Kongenshus Mindepark. 900 besøgende havde en rigtig...

Bikers mod mobning

Børn er ikke beskyttet imod alt som nogen påstår. Børn får også kræft...

En historie fra det virkelige liv

Replik fra Udbetaling-Danmark kan læses i forlængelse af læserbrevet.