Foto: Arkivfoto
Er en af byerne i tidligere Karup Kommune en potientiel vinder?

Hvem skal være den 10. vinder af Årets Lokalområde?

Konkurrencen Årets Lokalområde kan ligesom Viborg Kommune fejre 10 års jubilæum i år

10. Juni 2017, 09:05

Fakta

KONKURRENCE Jagten går derfor nu ind på at finde det lokalområde, der fortjener æren og prisen i jubilæumsåret.

Formålet med konkurrencen, der har Kultur- og Fritidsudvalget som dommerkomit, er fortsat at fremhæve og anerkende de lokalområder i Viborg Kommune, som på forskellig vis har gjort sig særligt bemærket.

De tre byer, som bliver nomineret, skal vise sig frem efter bedste evne den 23. september, og den 30. september kan en af Viborg Kommunes byer, bydele, landsbyer eller lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2017.

Der uddeles i alt 100.000 kr. i præmiepenge nemlig en 1. præmie på 50.000 kr. og to 2. præmier 25.000 kr. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

Virkelysten lever

Kultur- og Fritidsudvalget ønsker med konkurrencen at sætte fokus på de mange levende lokalområder, som er med til at gøre Viborg Kommune til et attraktivt sted at bo, leve og opleve. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Møller Jensen, siger i forbindelse med 10 års jubilæet:

- Engagementet, kreativiteten og virkelysten er - her 10 år efter det første lokalområde blev kåret - på ingen måde stagneret. Snarere tværtimod. Flere og flere byer får mod på at kaste sig over nye projekter. I Kultur- og Fritidsudvalget glæder vi os derfor rigtig meget til igen at besøge tre spændende lokalområder, hvor lokale ildsjæle gør en særlig indsats for at udvikle deres nærområde.

Sådan deltager man

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man blot sende en begrundet indstilling til Kultur- og Fritidsudvalget, hvor man fortæller, hvorfor netop ens eget lokalområde skal vinde, samt hvilke projekter i lokalområdet, pengene skal bruges til, hvis man vinder.

Kultur- og Fritidsudvalget opfordrer alle byer, bydele, landsbyer og lokalområder i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget, er velkomne til at deltage igen.

Konkurrencen annonceres i lokale ugeaviser og i Viborg Stifts Folkeblad, og interesserede kan finde indstillingsskema samt læse mere om konkurrencen på viborger.dk

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Ny kalender løfter kulturen i Viborg Kommune

Kalenderen skal løfte kultur- og foreningslivet til nye højder

Ny bro rejst ved Mønsted Kalkværk

I denne sommer lægges sidste hånd på flere års omfattende arbejde med...

10 år med Veterantræf i Grønhøj

I år, den 5. august, kan det årlige Veterantræf i Grønhøj fejre 10...

Tabt forlovelsesring dukkede op efter 72 år

I maj 1945 tabte en ung mand sin forlovelsesring med indgraveringen...

Ugeavisen får ny redaktør

Birgitte Dyrberg fratræder på grund af sygdom - lokal ildjæl...

Sommerfest i Solstrålen

Underholdning og salg fra bagagerummet