Sapio Juhl . Privat foto.

Foreningen Norden indleder den nye sæson med finsk indslag

Tirsdag den 5. september indleder foreningen Norden i Karup sin nye sæson med et møde, hvor den finskfødte Sapio Juhl fra Vridsted kommer og fortæller om sit liv og Finlands historie

25. August 2017, 11:35
 

Kyrkslætt Tapio er oprindelig født i Finland under 2. verdenskrig, men kom som barn til Danmark som et af de såkaldte finnebørn. I mange byer har man den dag i dag kvarterer, hvor Finnehuse-begrebet stadig er kendt. Tapio fortæller endvidere om Finland brogede historie gennem de sidste 100 år, da det netop er i år, at Finland fejrer sit 100 års jubilæum som selvstændig nation.

For mange er Finland just ikke det nærmeste turistrejsemål, men mange i gamle Karup-kommune har besøgt Kyrkslætt, der var med i venskabsbykæden, da Karup var selvstændig kommune. Flere gange sendte foreningen en bus af sted, og så boede man i Kyrkslætt i et par dage. På disse ture fik man kendskab til det finske folks længsel efter selvstændighed, da man ofte hørte finnerne fortælle om russen, der rev stier og veje for at sikre, at ingen trådte derind, thi det var netop Pokallaområdet, som Karup-folkene besøgte, russerne havde besat. Arrangementet finder sted på Frederiks dagcenter tirsdag den 5. september kl. 19.oo. Der er fri adgang for alle, og foreningen forventer, at mange vil dukke op for at få udvidet deres horisont.

 

Som sædvanlig kaffe og lotteri. Der vises også billeder fra et af træffene i Kyrkslætt

debat
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Aktionærmøde i Andelskassen med spændende besøg

Aktionærmøde i Andelskassen med prisuddeling og underholdning ved...

Fællessang om kærlighed og kartofler med Lene Rikke Bresson i Karup

Der er fællessang og hygge på programmet, når Kulturskolen Viborg og...

Kom på rumrejse i efterårsferien

Onsdag i efterårsferien inviteres halvstore børn på 5-8 år på en tur...

Flot lokalt resultat i Røde Kors indsamling

Resultatet for Karup/kølvrå og Frederiks er cirka 2000 kroner højere...

Demensvenner søges

Viborg kommune søger demensvenner til at hjælpe demente i dagligdagen...